Äpplets historia

Ympning av äpplen har skett i minst 2000 år. De äldsta bevarade sortbeskrivningarna av äpple i Europa skrevs år 1204 i ett brittiskt kloster. Européer förde med sig äpplet till sina kolonier, såsom Australien och Amerika.

Vår Gårdsbutik

Med ett brett sortiment av lokala råvaror vill vi vara din närbutik för nära varor. Under större delen av året finns det flera sorters äpple från gården. Under skördesäsong finns det även vinbär, päron, bigarråer, plommon och jordgubbar från våra egna odlingar.

Tankarna bakom vår gårdsbutik

Rudenstams Gårdsbutik ska vara en handelsplats för lokal mat. I vårt nära samarbete med cirka 40 lokala leverantörer vill vi ge våra kunder ett så komplett utbud av lokala varor som möjligt. Vi har ett fullsortiment i vår frukt/gröntavdelning. Med devisen finns det svenskt så är det svenskt, finns det lokalt så är det lokalt.

Leverantörer

Vi väljer ut våra lokala leverantörer med omsorg. Många av våra leverantörer kommer från vår absoluta närhet som Gränna, Habo, Visingsö, Huskvarna. Andra ligger på lite längre avstånd såsom Brostorps gård och Falla spelt&bagarbod från Tranås. Från Skåne hämtar vi vår Bjärekyckling, Larssons chips, lakrits från Ramlösa och chokladen från Malmö Chokladfabrik. Avståndet avgör inte, det gör kvaliteten.

Historik

Direktförsäljning har alltid varit viktig i företaget, de första 50 åren skedde försäljningen på Västra torget i Jönköping. 2001 flyttade försäljningen hem till vår första lilla butik. År 2008 öppnade nuvarande gårdsbutik med ambitionen att bli ett handelscentrum för lokal mat. Med våra 40 lokala leverantörer är vi nu det.

Hur vi jobbar

Vi har ett mål att bli den naturliga handelsplatsen när man vill handla lokala produkter av hög kvalitet. Vi vill att gårdsbutiken ska förmedla en känsla av äkthet och närhet. Lika viktigt att sälja lokala råvaror är att berätta om producenten bakom. Vår personal är väl upptecknad på vad som händer ute hos våra leverantörer för att på bästa sätt kunna berätta det för dig.

Aktuellt

 • DAYFOTOGRAFI_rudu_blom2-107

  Äppleblomsvandring

  Välkommen till oss på Äppleblomsvandring lördag 21/5 10.00-13.00 Du köper din fika korg i butiken och påbörjar vandringen genom den blommande Äppledalen upp till saftkullen där kaffet väntar Varm välkommen!    

 • Odlingar_blommning_stor

  Vår i Äppledalen

  Välkommen till oss och våra goda grannar i  Äppledalen på Vår i Äppledalen Lördag 23 april 10-16 Min Stund Kaxholmen Fina erbjudanden i butiken, kostnadsfri hudscanning, lotteri med fina vinster, vi bjuder på dricka och tilltugg mm. Vista Kulle Fruktodling Vistakulle fruktodling finns Nyströms Trädgård på plats och säljer och ger tips och idéer inför […]

 • julkorg_14

  Årets smakfulla julgåvor 2015

  Här hittar du ätbara presenter från en bonde nära dig. Rudenstams, Yngdens, Grännaknäcke, Stensåkras, Polkapojkarna, Ryfors, Ölands trädgårdsprodukter, Svenska bönchips, Brunneby Musteri, Bergstrands kaffe, Rojos, Hallands Fruktindustrier, Larssons Chips, Klicka HÄR!    

Våra öppetider

Växel
036-33 00 500
07.30-16.30

Gårdsbutiken
036-33 00 510
Mån-Fre 10.00-18.00
Lör 09.00-14.00

Kontakt

Rudenstams Bär & Frukt
Rudu 50
SE-561 92 Huskvarna
036-33 00 500
info@rudenstam.se

Vårt sortiment